Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att minska drivmedelsanvändningen är en solidaritetshandling för Ukrainas folk, menar skribenterna. Bild: Magnus Andersson/TT
Att minska drivmedelsanvändningen är en solidaritetshandling för Ukrainas folk, menar skribenterna. Bild: Magnus Andersson/TT

Vi som kan – låt oss cykla för Ukraina!

Vi ska klara oss utan Rysslands olja, vi ska inte handla från ett land som styrs av en barbarisk, maktgalen envåldshärskare.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

När du tar fram din cykel, parkerar bilen i garaget då påverkas din ekonomi positivt, men det är långt ifrån det enda som den handlingen påverkar.

Varenda droppe drivmedel som vi kan undvara och som därmed undgår förbränning är en vinst för klimatet, koncentrationen av växthusgaser i atmosfären är allt för snabbt på väg mot en för mänskligheten mycket kritisk nivå.

Vi ska klara oss utan Rysslands olja, vi ska inte handla från ett land som styrs av en barbarisk, maktgalen envåldshärskare. Att minska drivmedelsanvändningen är en solidaritetshandling för Ukrainas folk. Så vi som kan – låt oss cykla för Ukraina!

Isabelle Clarén, Palle Nielsen, Ingrid Bergelin, Bo Hansson, Gun Jönsson

alla aktiva i Klimatnätverket södra Halland