Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Politisk beslutsgång och politiska beslut är ämne för insändaren. Bild: Maja Suslin / TT
Politisk beslutsgång och politiska beslut är ämne för insändaren. Bild: Maja Suslin / TT

Vi som gett er makten måste kopplas in på ett tidigt skede

Lyssna till och följ folkviljan.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vad gör man när man är totalfrustrerad och det inte finns någon instans att vända sig till för att få svar, stöd och hjälp.

Mats Lundkvist från Tankesmedjan Kompassen beskrev på ett mycket tydligt sätt hur Halmstad har organiserat sig för att minimera möjlighet till insyn och därmed påverkan. Gränsen mellan folkvalda politiker och tillsatta tjänstemän suddas ut och vid en direkt fråga ”vem har beslutat det” får man till svar: Politiken. Eller: Det är redan bestämt så det går inte att ändra på.

Det är vid tillfälle som dessa som en del människor går över styr och hotar eller kallar människor för allehanda hemskheter. Detta beteende är aldrig acceptabelt.

Det är heller inte ok att som förtroendevald negligera medborgarnas frågor. Den makt ni fått att utöva under mandatperioden utgår ifrån oss medborgare, därför vore det bäst om det var ett val innan stora frågor, så att väljarna kan välja bort personer som arbetar med fel saker på fel sätt. Exempel på aktuella sådana frågor, där politiker skulle deklarera sin åsikt före ett val, är: Eketångaskogen, Folkparken och hotellet på Österskans/Picassoparken några gamla surdegar som ej är glömda är Najaden och Sporthallen.

Vi som gett er makten måste kopplas in på ett tidigt skede och ärendet skall vara transparent. Ni som röstas fram till makten måste få ha en egen åsikt och inte bli offer för morot eller partipiska i de olika ärendena då finns det ju ingen anledning att ha personval om ett fåtal i toppen ändå styr i bästa Robinsonanda.

Lyssna till och följ folkviljan och i de fall ett impopulärt beslut måste tas kräver det pedagogisk kompetens och mod att sälja in det och inte sopa under mattan och säga att nu är det för sent.

Rutger Herlin

Pia Arborelius