Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Fredrik Sandberg / TT

Vi saknar att få tidningen i lådan!

I all tid tills nu har det varit en självklarhet att få sin dagstidning levererad till lägenhetsdörren. På morgonen vill man ha sin tidning till morgonkaffet och inte behöva gå i pyjamas eller morgonrock för att hämta sin tidning.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Det är en mycket stor försämring av servicen som HP nu infört trots att prenumerationsavgiften hela tiden ökar. Tyvärr har man inte något alternativ, eftersom man vill ha en lokaltidning för att följa med vad som händer.

För många av oss äldre är e-tidning inget alternativ av flera skäl. Är man till exempel två är det bra att kunna läsa var sin del medan man äter frukost. Dessutom fick vi ingen HP alls den första dagen med den nya distributionstekniken. Svagt, HP!

Mats Svensson

Svar direkt:

Hallandsposten, liksom hela tidningsbranschen, genomgår sedan några år tillbaka en stor omställning. Allt fler läsare tar del av vårt material digitalt – samtidigt som en allt större andel av annonsörerna följer läsarna in i de digitala kanalerna.

Vi vill behålla papperstidningen så länge som det ekonomiskt är möjligt, eftersom vi vet att vi har många trogna läsare som inte kan tänka sig att läsa Hallandsposten annat än i pappersform.

Affären med att dela ut en tidning i brevlådan tyngs dock ner av kraftigt ökade tryck- och distributionskostnader. Kortfattat: ju färre som vill ha tidningen i brevlådan desto dyrare blir varje exemplar att producera och distribuera.

Situationen just nu är den att prenumerationsintäkterna för papperstidningen i stort sett går jämnt upp med kostnaderna för tryck- och distribution. För att få pengar över att betala löner till journalisterna, som skapar innehållet, måste vi höja prenumerationspriset samtidigt som vi sänker kostnaderna. Det är det vi är mitt uppe i just nu.

En åtgärd är att i de fastigheter som har fastighetsboxar i entrén dela ut tidningen där istället för vid lägenhetsdörren. På så vis hinner samma bud dela ut många fler tidningar – och kostnaderna minskar.

Vi förstår att detta kan innebära olägenheter och att det upplevs som en försämrad service. Men vi är i ett läge då att göra ingenting inte är ett alternativ om vi ska fortsätta leverera lokal journalistik.

Viveka Hedbjörk

chefredaktör