Coronakrisen understryker behovet av ett livskraftigt svenskt lantbruk.
Coronakrisen understryker behovet av ett livskraftigt svenskt lantbruk. Bild: Fredrik Sandberg / TT

Vi måste gynna svenskt lantbruk

Vi måste underlätta för de lantbrukare som dagligen kämpar med att bedriva en seriös och hållbart produktion för att kunna vara konkurrenskraftiga på svensk marknad.

ANNONS
|

Då vi blir allt fler människor på jorden som gemensamt ska dela på de begränsade resurserna vi har, inser vi hur viktigt det är med självförsörjningsgraden inom svensk livsmedelsproduktion. Inte minst har vi kunnat se det nu under coronakrisen.

Svenskt lantbruk har en viktig funktion i svensk ekonomi och livsmedelsförsörjning. Det är på tiden att vi ser till att den inte konkurreras ut en allt billigare import, billigare eftersom de slipper svenska skatter och miljöregler som våra svenska lantbruk måste följa.

Vi måste underlätta för de lantbrukare som dagligen kämpar med att bedriva en seriös och hållbart produktion för att kunna vara konkurrenskraftiga på svensk marknad. Samtidigt behöver vi även stärka informationen till konsumenterna om våra svenska råvarors kvalitet som är noga kontrollerad och uppfyller svensk miljölagstiftning.

ANNONS

Ett sätt för den enskilde att gynna våra lantbrukare är genom att handla närodlat och lokalt i den mån det är möjligt. Då är man med och bidrar till att både natur och djurlivet mår bättre i vårt närområde. Ett livskraftigt lantbruk lokalt ger en vacker och levande landsbygd i vår närhet.

Gzim Ramadani, C

ANNONS