Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi måste enkelt kunna ta oss till inlandet

Kommunikationerna är mycket goda åt båda hållen, med Västkustbanan som det självklara hållbara alternativet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Halland är ett avlångt landskap, med Öresundsregionen som närmaste granne i söder och Göteborgsområdet i norr. Kommunikationerna är mycket goda åt båda hållen, med Västkustbanan som det självklara hållbara alternativet.

Men vi behöver inte bara goda kommunikationer mellan nord och syd. Vi behöver också värna kommunikationerna mellan Halmstad och inlandet. Där är Halmstad – Nässjö järnväg en självklar kommunikation som behöver utvecklas, inte avvecklas.

Nyligen lämnade Evy Johansson från Torup över en namninsamling till Region Halland med 3 500 personer som alla stöttar HNJ-banan. Det är tydligt att stödet för att kunna resa hållbart, snabbt och kollektivt mellan inlandet och kusten är stort. I en tid då vi gemensamt behöver göra en klimatomställning behöver det offentliga stötta, inte motarbeta, en sådan omställning. Kollektivtrafiken ska vara ett konkurrenskraftigt alternativ till bilen, oavsett om du bor i centrala Halmstad, i Oskarström eller i Torup.

Vi i Vänsterpartiet är glada att Halmstads, Hyltes, Gislaveds och Värnamos kommuner har enats om att driva på för att HNJ-banan utvecklas, istället för att avvecklas. Nu behöver bara Region Halland hoppa på tåget.

Daniel Nilsson Brodén (V),

ledamot i utskottet för tillväxt och hållbar utveckling

Halmstads kommun

Tania Bengtsson (V),

ledamot i Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Halmstads kommun