Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Carina Nilsson

Vi kan och vill stötta när äldreboendet utryms

Hej Anders! Även vi på Vardaga tycker det är synd om Laholm skulle välja en tillfällig och tillsynes dyrare lösning i stället för ett nybyggt och modernt äldreboende i Skummeslövsstrand.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till Anders apropå insändaren ”Fel och slösaktigt att lägga miljoner skattekronor på baracker”, 20/12-19.

Vi har varit tydliga i dialogen med politiker och tjänstemän att vi kan och vill stötta Laholm när Solgården utryms. Vårt boende, Villa Havsglimt, kommer att står klart i februari. Det blir ett nytt och modernt äldreboende i en vacker omgivning. Varje avdelning kommer vara utrustat med ett eget kök och hela fastigheten är fullt tillgänglighetsanpassad. Dessutom kommer Villa Havsglimt inredas med Vardagas prisbelönta boendekoncept som är framtaget för att skapa en lugn och trygg miljö för personer med demenssjukdom och en god arbetsmiljö för våra medarbetare.

Vi har respekt för politikens beslut men tycker det är synd att kommunen vill göra stora investeringar i en tillfällig lösning när man kan välja ett nytt och permanent boende. Vi hoppas att Laholm ändrar sig kring paviljongerna och i stället använder oss för en långsiktigt bättre och billigare lösning åt skattebetalarna och Laholms äldre.

Gertrud Öjetoft

regionchef Vardaga öst/väst

Kristina Johansson

verksamhetschef Villa Havsglimt

LÄS MER: Paviljonghyra vid evakuering kostar 30 miljoner för tre år