Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det skrivs mycket om hur viktigt det är med motion, sömn och hälsosam mat men vi får sällan information om hur viktigt det är att sköta om sin själ, menar skribenten. Bild: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Det skrivs mycket om hur viktigt det är med motion, sömn och hälsosam mat men vi får sällan information om hur viktigt det är att sköta om sin själ, menar skribenten. Bild: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Vi kan inte springa ifrån vårt innersta

Det skrivs mycket om hur viktigt det är med motion, sömn och hälsosam mat men vi får sällan information om hur viktigt det är att sköta om sin själ.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Allt fler drabbas av utbrändhet/utmattningsdepression och då speciellt kvinnor. Den vanligaste lösningen är förskrivning av mediciner av olika slag. Jag tror att vi inte bör hantera känslomässiga frågor med läkemedel utan i stället ta itu med dem. Detta tror jag är roten till mycket lidande i dag.

Vi lägger för lite tid på att bearbeta våra känslor och lyssna inåt. Vi kan inte springa ifrån vårt innersta, tar vi inte itu med våra obearbetade känslor måste vi springa allt fortare. Visst kan vi tillfälligt döva den inre rösten med olika distraktioner som ger tillfälliga kickar, men när aktiviteten är slut, hörs den pockande rösten igen.

Sluta spring och stilla dig i stället! Var inte rädd för att lyssna inåt, du får troligen vägledning till ett bättre liv.

Det skrivs mycket om hur viktigt det är med motion, sömn och hälsosam mat men vi får sällan information om hur viktigt det är att sköta om sin själ. Inom religionen är det självklart med själavård men eftersom många går ur kyrkan i dag så når inte budskapet fram i samma omfattning som förr.

Själen behöver liksom kroppen näring och omvårdnad annars utarmas den. ”Själslig föda” finns inte bara i kyrkan utan också i vår vackra natur. Det kan vara så enkelt att stanna upp och beundra solnedgången eller stjärnhimlen, lyssna till fågelsången och ”bara vara”. Gläds åt allt det vackra omkring dig och finn din egen väg till ökat välbefinnande!

Före detta utbränd