Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi har vågat ta ställning och saknar nu övriga partiers lösning

Vänsterpartiet skriver (6/10) att man genom att utöka upptagningsområdet för Rydöbruks skola kan få skolans elevantal att öka. Frågan är från vilken skola V ska ta elever?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Samtliga skolor utom möjligen Kråkberg har gott om utrymme för fler elever, även om Rydöbruk skulle stänga så finns det över 100 platser att tillgå. Vi har däremot aldrig funderat på att stänga fler skolor vilket Ronny Löfquist vill skrämma våra medborgare till att tro (13/10), däremot väljer vi att vara tydliga med vad vi står framåt i stället för att invänta ett val först, frågan är inte för tidigt väckt vilket Löfquist hävdade i en intervju och själv nu skriver att skolpolitiken behöver vara långsiktig (!).

Att föreslå att stänga skolan är ingen lätt fråga. Vi har vågat ta ställning och nu saknar vi övriga partiers lösning i att få ihop kvalitet och ekonomi.

Vi tror inte att Rydöbruk kommer att utarmas av en skolnedläggning då vi ser att orten precis som Långaryd kommer fortsätta att ha en förskola och ett föreningsliv som driver orten framåt och skapar sammanhållning i bygden. Vi kunde 30 september läsa i HP att majoriteten är orolig för ekonomin i Hylte kommun. Välkomna till vår verklighet! Vi som är aktiva politiker vet att aktuellt rektorsområde flera år förbrukat över sin tilldelade elevpeng och gör så även 2020 vilket det inte ges utrymme till framåt.

Vi har inte sagt att skolan har dålig kvalitet, vi vet att bemanningen och behörighet är god, Anna Roos har inte sagt att det är ”en hög genomströmning av personal”, vilket V refererar till, vi säger att vi ser ett framtida rekryteringsproblem. Ska det kunna vara samma kvalitet framåt krävs det att övriga skolor får en mindre peng per elev för att bidra till Rydöbruk. Frågan är om övriga invånare anser att det är så vi ska hushålla med våra gemensamma resurser. Det är inte så att Rydöbarnen skulle flyttas till en stor skola då man får anse att merparten av skolorna i vår kommun är små det är väl egentligen det enda vi håller med Ronny Löfquist om i sin artikel när han försöker säga vad vi i C tycker men vi saknar fortfarande deras lösning för framtiden.

Malin Svan, Lennart Ohlsson

representanter för Centerpartiet i barn- och ungdomsnämnden