Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Södras och LRF:s strävan att hålla klövviltet på en rimlig nivå vilar på en god kunskap av vad klövviltet kan ställa till med, anser skribenten. Bild: MIKAEL FRITZON / TT
Södras och LRF:s strävan att hålla klövviltet på en rimlig nivå vilar på en god kunskap av vad klövviltet kan ställa till med, anser skribenten. Bild: MIKAEL FRITZON / TT

Vi har tydligt sett vad klövvilt kan ställa till med

Södras och LRF:s strävan att hålla klövviltet på en rimlig nivå vilar på en god kunskap av vad klövviltet kan ställa till med.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå artikeln ”Skogsägare slår tillbaka mot skadelarmet – vill se fler älgar”, 6/9.

Läser i HP att Göran Nordander tycker att vi har för lite älg och rådjur i våra skogar, och att betesskadorna är överdrivna. Jag har, tillsammans med min fru, ägt och brukat skog i 40 år och har tydligt sett vad klövvilt kan ställa till med.

Har planterat tall som har fått återplanterats med gran eftersom älgen jämnat tallen med marken. Du har tydligen inte heller varit ute och tittat där skogsägare som vill plantera ädellöv måste inhägna med stängsel för att få plantorna att överleva. Södras och LRF:s strävan att hålla klövviltet på en rimlig nivå vilar på en god kunskap av vad klövviltet kan ställa till med.

När det gäller ekonomi förstår jag inte alls hur du tänker, du tycks mena att jakt och kött skulle inbringa det kapital som skogen annars skulle ge, nej för mig ser jag dina argument mera ur en inbiten jägares syn på att få tillgång till så mycket rådjur och älg som möjlig, i stället för att ur verkligheten med god kunskap om både skog och inte minst ekonomi bedriva ett hållbart skogsbruk.

Evert Gustavsson Elmhult fd. skogsägare.