Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Som en av Sveriges toppdestinationer för badsugna turister är ett kallbadhus ett självklart inslag i utbudet, menar skribenterna.
Som en av Sveriges toppdestinationer för badsugna turister är ett kallbadhus ett självklart inslag i utbudet, menar skribenterna.

Vi hade gärna sett en annan placering av kallbadhuset

Som en av Sveriges toppdestinationer för badsugna turister är ett kallbadhus ett självklart inslag i utbudet.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Häromdagen nåddes vi av det glädjande beskedet att Halmstad äntligen ser ut att återfå ett kallbadhus i kommunen. En utveckling som vi sverigedemokrater länge har eftersträvat med hänvisning till allmänhetens intresse för just kallbad. Även något som vi ämnar lyfta i vår valplattform. Som en av Sveriges toppdestinationer för badsugna turister är ett kallbadhus ett självklart inslag i utbudet.

Vi har tidigare sett hur eldsjälar har verkat för att hålla traditionen vid liv och för att väcka opinion i frågan. Därför är det nu extra trevligt att se privata aktörer som går i bräschen för att Halmstadborna ska kunna bada tryggt, säkert och bekvämligt året om.

Vi hade dock gärna sett att det nya kallbadhuset placerades vid Östra stranden alternativt närmare stadskärnan. Stränderna i den västra delen av kommunen är redan i dag välbesökta och vi hade velat att fler badplatser i kommunens östra delar lyftes fram. Fördelen med en mer central placering är att fler kan ta cykeln ner samtidigt som det hade bidragit till att göra centrum med omnejd mer attraktivt.

Tylösand är redan i dag välexploaterat och ambitionen från politikens håll måste vara att lyfta fram hela Halmstad och bredda turismutvecklingen till att omfatta fler områden. Oavsett utfallet är det glädjande att Halmstad efter över sex decennier kan återfå ett kallbadhus.

Lars Larsson, ordförande Sverigedemokraterna Halmstad

Andreas Ahlqvist, förstanamn till kommunfullmäktige

LÄS OCKSÅ: Hotel Tylösand välkomnar kallbadhuset – men placering viktig

LÄS OCKSÅ: Skarpt förslag om nytt kallbadhus i Tylösand