Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vi genomför, Centern förhalar

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik

Svar till Lennart Ohlsson (C) 14/7.

Miljöpolitik. Center-partiet har aldrig någonsin drivit giftfri förskola i Hylte kommun. Arbetet med att få en giftfri förskola sattes igång när Miljöpartiet hamnade i majoritet tillsammans med övriga partier i Framtid Hylte.

För att veta vilka lek-saker som skulle bytas ut och hur mycket det skulle kosta, behövde en inventering först genomföras. Nu är inventeringen klar och vi avsätter medel till att byta ut det som bör bytas ut. Allt i tur och ordning. Jobbet har varit igång ett tag alltså, Lennart Ohlsson.

Att försöka hämta poäng på andras arbete är tyvärr inget ovanligt för Centerpartiet. Men sakfrågan har ingen större nytta av det. Det är politiskt rävspel för att få folk att tro att ni har gjort något bra, bättre än vi andra. Ett spel för galleriet.

C påstår att C är ett grönt parti. Vad gjorde ni för klimatet och miljön när ni var i majoritet? Ni sa nej till Miljöpartiets motion om laddstolpar.

När ni sedan hamnade i opposition fanns det plötsligt medel till laddstolpar i ert budgetförslag. Ni visste ju att vi skulle säga nej till ert budget-förslag, så också det var ett spel för galleriet. Men, det viktigaste är dock; nu står laddstolparna på plats och fler är på gång.

Det är den avgörande skillnaden. Vi genomför förändringen, ni förhalar.

Ett annat exempel. Solceller är för oss en självklarhet när vi bygger nytt. Satte ni solceller på något tak när ni byggde nytt? Nej.

Istället för att försöka hämta poäng på andras arbete borde ni verkligen börja arbeta för de gröna frågorna, som ni påstår att ni gör. Mot klimatförändringarna, för miljön.

Som exempelvis för införandet av en skatt på flygresor.

Eller visst ja, det säger ni också nej till.

Elisabeth Falkhaven

gruppledare (MP),

Hylte kommun

Maria Hedin, (S)

ordförande i BUN,

Hylte kommun