Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Underbemanning och stress råder inom vården, skriver insändarskribenten. Bild: Claudio Bresciani/TT
Underbemanning och stress råder inom vården, skriver insändarskribenten. Bild: Claudio Bresciani/TT

Vi får jobba häcken av oss – stressa och knappt hinna ta rast

Jobbar i vården och ofta är vi underbemannade, det vill säga att någon är sjuk och ingen vikarie sätts in.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag har funderat väldigt många år på det jag nu ska skriva. Jobbar i vården och ofta är vi underbemannade, det vill säga att någon är sjuk och ingen vikarie sätts in. Detta innebär att vi får jobba häcken av oss - stressa och knappt hinna ta vår rast (vilket vi knappt hinner även om vi är fulltaliga …). Patienterna blir lidande liksom vi som jobbar även för den som inte är där.

Vad får vi för det? Inte ett skit - mer än en oerhört stressad arbetssituation och ett dåligt samvete för att vi inte hinner med det vi borde. Patienterna blir lidande och risken för misstag från oss ökar! De enda som tjänar på detta är Region Halland som sparar in kostnaden för vikarier.

Det vore väl på sin plats att vi som sliter får dela på lönen som den frånvarande skulle ha fått? Detta händer så pass ofta att man inte har lust att stå ut med detta. Vi har redan nu en låg lön och är egentligen underbemannade hela tiden - så om en är borta blir det kaos.

Med önskan om en bättre arbetssituation,

en undersköterska på sjukhuset