Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Vi behöver två veckors semester

Vi utbildar oss på Kommunvux och läser svenska för invandrare (SFI) och samtidigt yrkesutbildning inom vård. Vi är elever under lång tid, 60 veckor, måndag till fredag, åtta timmar om dagen.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Sommaren kommer som en överraskning varje år och alla elever känner att de vill få ledighet. Vi ses tydligen inte som viktiga i vårt samhälle då vi inte får ledigt och möjlighet att vila upp oss!

För det första går vi i skolan åtta timmar per dag. Vi måste sitta och studera jättemycket. Vi blir trötta eftersom vi känner oss stressade och nervösa.

För det andra fortsätter vi efter skolan att arbeta hemma. Vi städar, lagar mat, tar hand om våra barn och gör läxorna.

Avslutningsvis är sommarlov verkligen nödvändigt för oss. Alla behöver vila eller få resa utomlands med sin familj. När vi sedan kommer tillbaka till skolan kommer vi alla vara piggare!

Vi hoppas att vi kan ta två veckor ledigt på sommaren för att kunna återvända till skolan med god hälsa och god förmåga att studera vidare. Vi hoppas också att ni politiker kommer att diskutera denna insändare som vi har skrivit till er och fatta ett bra beslut för oss. Tack för ert samarbete!

MVH kurs D Vård, SFI Kommunvux Halmstad