Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: isabell Höjman/TT
Bild: isabell Höjman/TT

Vi behöver fler medborgare - inte färre

Nej, SD har fel. Vi ska inte minska invandringen utan måste öka antalet som får komma hit och hjälpa oss att utveckla välfärden.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Svar till "Oklok invandringspolitik kostar", HP 28/12.

Redan idag står våra nya medborgare för en stor del av vår välfärd, helt enkelt att jobba i den, utan dessa människor hade omsorgen redan havererat helt enkelt i brist på resurser, alltså de som arbetar vårdgivare i olika roller.

Vi vet också att vi kommer att sakna över 100 000 människor som behövs inom skola, vård och omsorg. Att vi dessutom har en allt större andel som är pensionärer innebär att vårdbehovet kommer att öka ännu mer. För att få det att fungera måste vi bli fler, inte färre.

Som ett av världens rikaste länder har vi dessutom en moralisk skyldighet att hjälpa andra människor i nöd.

Ekonomiskt då? Sedan 2016 har statens utgifter lämnat ett överskott så det går ju rätt bra, så bra att vi genom jobbskatteavdraget sänkt våra gemen-samma inkomster med över 100 miljoner kr/år och som sagt ändå fått det att gå ihop.

Vi får kanske solidariskt hjälpa de områden i Sverige som har det tuffast. I många fall är det ju områden som bidragit och bidrar till vår välfärd genom naturtillgångar m.m.

Välfärd byggs av arbete - inte pengar.

Einar