Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Att vi har ett nedläggningshot över oss är ingen nyhet. Men trots detta har vi haft en lärarkår att vara stolta över, skriver ”Oroade föräldrar”, apropå Rydöbruks skola som förlorar en lärartjänst.
Att vi har ett nedläggningshot över oss är ingen nyhet. Men trots detta har vi haft en lärarkår att vara stolta över, skriver ”Oroade föräldrar”, apropå Rydöbruks skola som förlorar en lärartjänst.

Vi accepterar helt enkelt inte det här beslutet!

Vi är av åsikten att så länge verksamhet bedrivs på Rydö skola ska den inte sakta nedmonteras. Det är inte värdigt en svensk skola!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Till berörda. Årets skolavslutning på Rydöbruks mellanstadium blev inte vad barnen hoppats på. Lärarna fick meddela att en av dem skulle sluta. Detta var inte den lärarens eget beslut utan hans överordnades och de hade fått beskedet dagarna innan. Både personal och elever grät.

Rydö skola är en liten skola. Få elever, klasserna är små och vi har ett glest upptagningsområde. Vi föräldrar vet det här. Många flyttar in och ut ur detta område ofta, och elevunderlaget spås minska i framtiden. Att vår skola inte är högt prioriterad märks vid blotta anblicken av skolbyggnader och skolgård. Underhållet av dessa är totalt eftersatt.

Att vi har ett nedläggningshot över oss är ingen nyhet. Men trots detta har vi haft en lärarkår att vara stolta över. Vi har haft den där sammanhållningen man kan ha på en liten skola där alla känner alla och alla åldrar samarbetar. Nu tycks beslutsfattare vilja utarma även lärarstaben och påskynda förfallet.

Eleverna är inte många men är det rimligt att en så här liten skola ska ha samma summa pengar att spendera per elev som skolor med stora klasser har? Är förklaringen vi ska ge våra barn att de är för få för att ha det lika bra som barn på skolor i närområdet?

Den lärare som nu flyttats är oerhört omtyckt. En behörig lärare, som arbetat på vår skola i flera år och följt sina elever med ett sällan skådat personligt engagemang. En sådan plats är svår att ersätta, vilket vad vi förstår ändå inte är ambitionen här ...

Vad ska då dessa insparade pengar gå till undrar vi? Kanske till vikarier för att fylla ut hålen av just den här besparingen? Orsakad av orimlig arbetsbörda. Tänker man verkligen så här kortsiktigt? Vi accepterar helt enkelt inte det här beslutet! För vi är av åsikten att så länge verksamhet bedrivs på Rydö skola ska den inte sakta nedmonteras. Det är inte värdigt en svensk skola!

Oroade föräldrar