Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Roger Larsson
Bild: Roger Larsson

Vi är många som undrar: Varför denna inskränkning av våra busskort?

Jag läser att högerblocket i Halmstad kommun har tagit bort gratis busskort för oss som är mellan 70 till 74 år och 365 dagar år 2020 (skottår).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

För att belysa framtiden för oss som plötslig blir utan gratis busskort: Enligt val.se var vi ca 4000 pensionärer år 2018, enligt ovan. Ponera att det i varje hushåll finns 2000 bilar. Då blir de här bilarna en avsevärd miljöpåverkan, när de börjar rulla runt i kommunen igen.

Kanske att det är oväsentligt i spartider?

För frun och mig rör det sig om en färd på 20 kilometer till och från Hallarna och 8 kilometer till och från Flygstaden.

Halmstad city kommer efter förste maj att var en död stad för oss, och kanske många med oss. Anledningen är parkeringsmätarna! Hur många orkar knappa in alla siffror och bokstäver för några minuters handlande. Nej tack till det.

I dag åker frun och jag med bussarna 10, 35, 50 och 65 för att utöva våra ”åligganden” mellan 09:00 till 15:00. Det gäller att gno och sno på då.

Från förste maj blir samma resor med vår gamla fina bil.

Vi är naturligtvis många som undrar varför denna inskränkning av våra busskort kommer att ske. Halmstad räknas ju som en av Sveriges rikaste kommuner. Var har alla pengar ”tagit vägen”?

Med en maning till M-politikerna i Halmstad kommun, citerar jag Cecilia Wikström, Liberal: Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena.

Jan Sjöberg, Halmstad

LÄS MER: Seniorkort spärras automatiskt för alla under 75

LÄS MER: Nytt seniorkort för 75 plus införs i maj