Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Mohssen Assanimoghaddam
Bild: Mohssen Assanimoghaddam

Vi är många skötsamma som gärna går på stranden året om

Håller helt med dem som tycker att slarviga hundägare ska hålla sig borta ifrån stranden, oavsett vilket språk man talar. Dom bara fördärvar för de skötsamma.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik svar till Gunilla Johansson samt ”Skitledsen”, 19/10.

Förstår att ingen är intresserad av en hund som kommer rusande emot en eller av att trampa i en hundskit. De flesta håller nog med om det. Oavsett om man har hund eller inte.

Går på stranden varje dag (när det tillåtet att ha hund med sig) och ser aldrig några hundskitar där. Vare sig jag går nere vid själva vattenlinjen eller längre upp mot dynerna. Eller mitt emellan.

Går i regel bara mellan Mellbyvägen och Ejdervägen, så problemen är kanske längre norr- eller söderut? Vet att många tyvärr inte respekterar hundförbudet 1 maj-15 september, det är absolut dålig stil. Finns inget försvar för det. Men vi är många skötsamma som önskar att vi kunde få gå där nere året om. Inte bara i "ur och skur-årstiderna".

Och då menar jag gå med kopplade hundar, inte att hundarna ska bada. Bara så att inga missförstånd uppstår. Naturligtvis plockar vi upp efter hunden, om den nu skulle råka göra sina behov där. Det gör vi alltid, oavsett var vi går.

Det finns oansvariga hundägare överallt i samhället, inte bara på stranden. Men nu var det just stranden som togs upp i dessa insändare , plus någon annan insändare för ett tag sedan, som också var negativ till hundar.

Finns det verkligen så många hundrädda människor eller folk som i allmänhet är negativa till hundar, i södra Halland? Så kan det väl inte vara? Eller kan det det?

Själv tror jag mer på att alla kan samsas på stranden även den ljusare delen av året, med eller utan hund, om bara viljan finns. Det fungerar ju i andra kommuner, så varför inte i Laholm kommun?

Kommer kommunen fram till att det inte går att ändra på tiderna, är det bara att acceptera. Men hoppas verkligen på att reglerna kommer att ändras och att alla, med eller utan hund, då respekterar den nya ordningen.

Positivt tänkande hundägare.

LÄS MER: Hundregler för stranden på väg att luckras upp