Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi vet inte riktigt vad som menas med förtroendekris för sittande styrelse?, skriver företrädare för Kommunal Sektion Halmstad Regionen i en replik. Bild: Maja Suslin/TT
Vi vet inte riktigt vad som menas med förtroendekris för sittande styrelse?, skriver företrädare för Kommunal Sektion Halmstad Regionen i en replik. Bild: Maja Suslin/TT

Vi är en sektion som ökar i antal medlemmar varje månad

Vi vet inte riktigt vad som menas med förtroendekris för sittande styrelse?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till Britta Svensson, 24/9.

Precis som Britta skriver kan man inte alltid lyckas med allt, helt rätt! Av alla strider som vi som facklig organisation driver så är det långt ifrån alla vi kan vinna. Ibland är det regler, avtal och lagar som går emot det vi vill förändra och ibland är det politiken som lägger sig i våra fackliga frågor och skapar oreda. Som till exempel i fallet med ob-tilläggen och veckoarbetstiden för nattpersonalen. Det betyder ju inte att vi slutar att strida för våra medlemmar i dessa frågor.

Vi vet inte riktigt vad som menas med förtroendekris för sittande styrelse? Vi är en sektion som ökar i antal medlemmar varje månad och vi har förtroendevalda som sitter med i de olika samverkansgrupperna. Vi har väldigt god kontakt med våra valda ombud och våra medlemmar ute i verksamheterna och har därifrån inte fått till oss den bild som ges i insändaren. Vi har styrelsemöten med så gott som hundraprocentig närvarofrekvens. Vi är aktiva personer i styrelsen som är demokratiskt valda av våra medlemmar på alla uppdrag som Kommunal ska ha enligt dess stadgar.

Att vi inte har varit synliga ute i verksamheten under pandemin beror på att Kommunal, liksom alla andra varit tvungna att följa de restriktioner som Folkhälsomyndigheten och Region Halland bestämt.

Sektionen har under denna tid bjudit in digitalt till alla möten som vi ska ha, bland annat nomineringsmöte och årsmöte, där Kommunals medlemmar har haft möjlighet att medverka i våra beslutsprocesser kring bland annat val av styrelse. Våra fackliga ombud har varit inne på olika former av möten så vi har fortsatt haft input från alla verksamheter.

Våra medlemmar är hjärtligt välkomna att höra av sig eller komma på besök till vår sektion så vi kan ha dialog. Vi närmar oss nu tiden då Kommunals medlemmar kan och ska nominera in intresserade medlemmar till uppdragen i styrelsen i demokratisk anda. Vi ser fram emot att alla våra medlemmar nominerar in namn och deltar på våra möten!

Med vänliga hälsningar styrelsen

Charlotte Karlsson, Jonas Elmblad, Denice Heimer, Eva Nilsson, Camilla Carlsson, Josefine Ban, Emelie Jönsson, Jennie Björklund, Annette Ljungberg, Torbjörn Johannesson

Kommunal Sektion Halmstad Regionen