Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Vem ska laga fontänen på Laholms torg?

Utanför Laholms gränser är vår kommun känd för den offentliga konsten, initierad av Axel Malmqvist. Något för oss att vara stolta över, men då bör densamma vårdas med omsorg. Sedan ett antal år är tack och lov underhållet budgeterat.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Varför låter då ansvarig nämnd den fantastiska Lagafontänen stå och läcka ymnigt år efter år?

Efter som det lär finnas ett politiskt beslut att vattnet skall flöda i densamma även vid eventuella vattenrestriktioner (då med tekniskt vatten) kan inte ansvarig ha som plan, att hoppas på torrläggning som lösning vilket man gjorde förra året. Min ögonsten, den ståtliga Hästbrunnen på Hästtorget, renoverades efter alla konstens regler för tre år sedan. Då glömdes förmodligen tekniken att få vattenstrålarna att nå upp till Hästen som Stig Blomberg avsett bort. Detsamma har endast funkat korta perioder sedan dess.

Hur svårt kan det vara för en duktig rörmockare att kalibrera pumptryck med munstycken för den rätta strålningen? Minnesbrunnen är sedan förra året skyltad med en ursäkt för dess dåliga skick men funkar trots det bra.

Ny skylt med texten ”Lagafontänens läckande är synnerligen osmart vattenanvändning” bör anslås vid densamma. Föreslår

Gunnar Gullander i Lilla Tjärby