Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Vem är jävig i Hylte?

Torsdagen den 28 november skulle kommunfullmäktige bland annat behandla förslaget till översiktsplan.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

”Kvällen före”, vid 23-tiden, ringde kommunfullmäktiges ordförande (S) till Centerpartiets gruppledare för att diskutera jävssituationen för centerledamöter som är markägare inom områden planerade för vindkraft. Berörd centerledamot avstod från att delta i beslutet.

Vid kommunstyrelsens möte den 17/12 skulle frågan om planändring för Västra Hylte 3:13, nuvarande pastorsexpedition i Hyltebruk, behandlas. Ledamöter med kyrkligt engagemang anmälde jäv och deltog inte i behandlingen av ärendet.

Vid kommunfullmäktige den 17/12 skulle bland annat behandlas en organisationsförändring, där verksamhet flyttas från barn- och ungdomsnämnden till arbets- och näringslivsnämnden. Förändringen innebär också en ökning av ordförandes arvode med cirka 5 000 kronor månad på grund av ökad arbetsbelastning. I detta beslut deltog berörd ordförande (S) utan att gruppledare (S) eller kommunfullmäktiges ordförande (S) hade några synpunkter.

Frågan är: När är man jävig i Hylte kommun?

Svaret tycks vara: När man är ledamot från oppositionen!

Lennart Ohlsson (C)