Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Williamsson
Bild: Henrik Williamsson

Vart är vi på väg?

Den frågan ställer vi nu till Trafikverket och Region Halland efter att de på nytt dragit i nödbromsen gällande persontrafik på Markarydsbanan till år 2023.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nu kräver vi att detta förhalande får ett slut!

Det utreds, godkänns och utreds på nytt. Men ingenting händer. Börja bygga perronger i Knäred och Veinge omgående. Varför vänta?

Låt sedan Pågatågen få köra varannan timmes-trafik under tiden som de åtgärder som ska till för en timmes-trafik införs.

Givetvis kommer inte alla pendlares behov av kommunikation att täckas in till att börja med, men för exempelvis Knäred vore detta ändå ett stort lyft.

I dag tar det från Knäred till Halmstad över en timme med buss. Vill man från Knäred åka till Markaryd går bussen en (!) gång om dagen.

Skatten på drivmedel höjs kontinuerligt samtidigt som människor på landsbygden gång på gång fråntas möjligheten till kommunal transport. Det räcker nu!

Det låter så fint, ”Låt landsbygden leva”.. Så, politiker i Halland och Trafikverket, visa nu att allt inte är tomma ord. Låt landsbygden få leva.

Infria era löften om persontrafik på Markarydsbanan till 2023. Allt annat vore ett enormt stort svek mot kommuninvånarna i Halmstad-, Laholm- och Markaryds kommuner.

Jenny Larsson

Lennart Svensson

Vänsterpartiet Laholm

LÄS MER: Laholm borde reagera kraftigt på försenad tågförbindelse

LÄS MER: Persontrafik förbi Knäred tidigast 2027