Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Valfrihet ska naturligtvis finnas på en marknad men varken sjukvård eller skola är lämpliga som marknader, menar insändarskribenten. Bild: Hossein Salmanzadeh / TT
Valfrihet ska naturligtvis finnas på en marknad men varken sjukvård eller skola är lämpliga som marknader, menar insändarskribenten. Bild: Hossein Salmanzadeh / TT

Varken sjukvård eller skola är lämpliga som marknader

Valfrihet ska naturligtvis finnas på en marknad men varken sjukvård eller skola är lämpliga som marknader.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Valfrihet är överordnat allt annat för Alliansen och nu också SD. I regionen införs nya fria vårdval mot sjukhusets vilja och med vetskapen om att det kommer att leda till tapp av läkare och sjuksköterskor, vilket förvärrar resursbristen inom sjukvården.

Och i Halmstads kommun välkomnar de en skola, som fått mycket kritik för undermålig undervisning och som inte heller behövs enligt förvaltningen. Konsekvensen av detta blir färre elever i den kommunala skolan och därmed en fördyring för kommunen och en högre skolpeng till friskolorna, som kan göra ännu högre vinst.

Valfrihet ska naturligtvis finnas på en marknad men varken sjukvård eller skola är lämpliga som marknader, vilket de allra flesta länder på denna jord har förstått men inte det svenska högerblocket.

Det är en helt medveten politik att strunta i vad förvaltningarna anser och i konsekvenserna – ett självskadebeteende helt enkelt.

För att travestera Lukas 23:34. ”Förlåt dem icke för de veta vad de göra”. Rösta bort högerblocket!

Mats Nilsson

LÄS OCKSÅ: Synen på skolan delar politiken

LÄS OCKSÅ: Politisk oenighet om aktör som vill starta gymnasieskola