Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Varje år är det samma visa vid stranden

På samma sätt som gatorna behöver plogas när snön kommer så måste stränder städas när det ser ut såhär.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Värmen och sommaren är här och med den kommer vår stads stora konkurrensfördel gentemot andra turiststäder i Sverige – alla våra stränder. I stunder där kommunen tycks göra vad man kan för att montera ner intresset för Halmstad så kan man tycka att vi åtminstone borde ta hand om dessa stränder. Men se – inte ens det klarar vi av.

Trots alla mil av stränder är det knappt så det finns en brygga i vår stad, än mindre flytbryggor, hopptorn, rutschkanor eller någon annan aktivitet i havet någonstans. Vi tycks heller inte förstå att stranden behöver skötas dagligen med att vända sand, städa upp tång och så vidare för att våra stränder ska hålla det försprånget de naturligt har gentemot andra städers stränder.

Men nu är vi omkörda här också, på vår egen hemmaplan i vår bästa gren så har vi lyckats med det omöjliga att både Falkenberg, Varberg, Höganäs med flera lyckats med sämre förutsättningar skapa en strandmiljö värd att besöka och resa till.

Bilden är tagen i Villshärad 7/6-2021. Varje år det samma visa, och detta är alltså en strand som vi har livräddning vid men där vi inte ens orkar bry oss tillräckligt för att förstå att detta inte lockar några besökare. Svaren från kommunen är samma varje år, det finns inte pengar att hålla efter och det blåser snabbt upp tång igen.

Ja men då får man åka ut och städa igen, och sen igen och igen. På samma sätt som gatorna behöver plogas när snön kommer så måste stränder städas när det ser ut såhär. Pengarna är inga pengar när turisterna inte kommer tillbaks.

Vår kommun lever på att våra stränder en gång i tiden var bäst i landet. Men för oss som besöker andra kuststäder kan vi surt konstatera att vi börjar halka långt efter merparten av landet och jag förstår inte hur vi misslyckas med detta (också).

Skärpning Halmstad kommun! Ta tag i (alla) våra stränder nu, och börja bygg upp Halmstads varumärke igen!

Villshäradsbo