Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det grönskar vid Folkparken i Halmstad längs Nissan. Bild: Johnny Samuelsson
Det grönskar vid Folkparken i Halmstad längs Nissan. Bild: Johnny Samuelsson

Varför struntar Halmstads politiker i de östra delarna?

Folkparken skall bebyggas och träd skall tas bort trots att området är mycket uppskattat för sina naturvärden och trafiksituationen är besvärlig redan som den är i dag.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det är ingen som kan undgå att se skillnaden mellan öst och väst i Halmstad. Skillnaden togs till och med upp i geografiboken från grundskolan när jag växte upp i staden på 80-talet. Det konstateras att det finns 100 kvm grönyta per person i östra Halmstad, och 400 kvm grönyta per person i västra Halmstad. Med detta i tanke är det anmärkningsvärt hur lite hänsyn som tas till detta bland våra lokala politiker. Dessutom är det märkligt tyst om detta i den offentliga debatten. Just nu planeras det för fullt att förtäta de östra delarna, Folkparken skall bebyggas och träd skall tas bort, trots att området är mycket uppskattat för sina naturvärden och trafiksituationen är besvärlig redan som den är i dag.

Samtidigt skall Nyhem förtätas och en bro ska byggas vid Frennarp trots att den kommer att förstöra en hel del natur runt Nissan med värdefulla träd som skall sågas ner och en väg skall byggas tvärs över ett naturområde. Samtidigt stoppas en hel del planer på bebyggelse i de västra delarna och den populära Eketångaskogen skall vara kvar till minsta kvist.

Är det verkligen en bra utveckling? Är det ens rimligt? Jag tänker att det kommer att försämra både trivseln bland oss som bor här, samt leda till ökade problem i en redan polariserad stad. Det kommer att öka skillnaderna mellan våra östra och västra delar, och leda till att sociala utmaningar och problem kommer att öka på den östra sidan. Det är jag i vart fall helt övertygad om, och när vi är där kommer ingen kommunpolitiker att säga att - det försökte jag förhindra.

Frennarpsbo