Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Varför skulle vi ställa oss bakom en dålig budget?

Jag är nyss hemkommen från kommunfullmäktige i Halmstad. I dag fällde Sverigedemokraterna Halmstad Alliansens budget. Därmed släppte vi fram Socialdemokraternas budget.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

En liten kort förklaring till vårt agerande. SD Halmstad är ett pragmatiskt mittenparti som står för en socialkonservativ värdegrund. Vi har alltid Halmstad och dess invånare i fokus. Men vi är också ett parti som strider för demokratisk rätt som alla övriga partier inom kommunfullmäktige. Detta är vår rätt och vår skyldighet mot våra väljare, vi kräver att få driva vår politik efter det mandat väljarna (ni) har gett oss. Men här har vi motarbetats av Alliansen. Dock har de inte kunnat förneka oss vår vågmästarroll som våra väljare gett oss.

Vår gruppledare Fabio Ishaq har fört samtal med Alliansen inför detta möte om öppningar för att vi skulle kunna släppa fram deras budget - politik är ett givande och tagande, men man har varit helt ointresserade att söka en lösning. Man räknade kallt med att vi skulle stå med mössan i hand och tacka att vi fick vara med utan att vi fick något i utbyte, man räknade troligen med vårt stöd även då de behandlat oss som något katten släpat hem.

Den som minns när corona slog ner i vårt samhälle i våras och Alliansen vädjade till övriga partier om att under rådande pandemi så ville man ha en samlingsbudget. SD var det enda parti som bejakade vädjan, men Centerpartiet som ena dagen sa ja, backade nästa dag och talade om att man inte kunde ha en samlings budget där SD medverkade. Svara mig varför skulle vi ställa oss bakom en dålig budget bara för att den kommer från Alliansen? Vårt mål och vår skyldighet är att föra vår politik, och det kommer vi att göra.

Ulf Holmgren (SD)

ledamot i kommunfullmäktige och ordförande SD Halmstad

LÄS MER: S-budget vann i fullmäktige – efter SD:s svängning

LÄS MER: Alliansen tänker styra med S-budget