Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det finns för få grupper för vattengympa på Halmstad arenabad tycker skribenten. Bild: TT/arkiv
Det finns för få grupper för vattengympa på Halmstad arenabad tycker skribenten. Bild: TT/arkiv

Varför så få möjligheter till vattengympa?

Jag som är äldre vill också kunna träna och stärka min kropp. För några år sedan kunde jag gå på vattengympa flera gånger i veckan på dagtid.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Varför är det så dåligt med grupper för vattengympa på Halmstad arenabad? Fyra tillfällen i veckan och alla på kvällstid.

Jag har tittat på Folkhälsocentrum i Laholm och de erbjuder tio grupper i veckan varav fem på dagtid. Tänk att Laholm kan erbjuda så mycket som inte Halmstad kan. Undrar varför det är så här?

Det måste ju finnas valmöjligheter och erbjudas olika tillfällen till träning. Är man äldre kanske man inte kan eller vill ge sig i väg på kvällen. Jag som är äldre vill också kunna träna och stärka min kropp. För några år sedan kunde jag gå på vattengympa flera gånger i veckan på dagtid. Sedan försvann detta för det skulle vara simskola. Simskola är jätteviktigt, men ni får inte glömma oss som är äldre. Träning är mycket viktigt för oss också.

M. Nilsson

Svar direkt

Precis som så många andra verksamheter i vårt samhälle så har även vi blivit indirekt drabbade av den pandemin som varit i vårt samhälle de senaste två åren. Vi har inte haft förutsättningar eller möjligheter till att utbilda fler utav våra medarbetare inom just dessa träningsformer.

Dock är vi oerhört måna om att skapa goda förutsättningar till just rekreation och vattenträning. Vi arbetar för fullt med att ta fram ett nytt koncept till hösten 2022 som kommer att medföra ett större utbud i olika vattenträningsnivåer och -former under betydligt fler tillfällen. Håll gärna utkik på vår hemsida www.halmstadarena.se

Mvh

Izabela B. Topalovic

chef badanläggningar Halmstad kommun