Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det är ju ekonomiskt fördelaktigt att driva i kommunens egen regi, särskilt som enheterna redan finns. Bild: Pontus Lundahl/TT
Det är ju ekonomiskt fördelaktigt att driva i kommunens egen regi, särskilt som enheterna redan finns. Bild: Pontus Lundahl/TT

Varför ”rasar” Moderaterna i Laholm?

Varför stängde dessa moderater kommunens egna enheter när behovet av äldreboende är så stort?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

I Hallandsposten 24/5 får representanter för moderaterna i Laholm halva förstasidan och tre fjärdedelar av mittuppslaget. Dessa moderata företrädare ”rasar” över att Laholms kommun inte köper platser till kommunens åldringar på det privata företaget Vardaga.

Varför ”rasar” då dessa Moderater? Vi har ju i kommunen egna enheter att använda! Enheter som står tomma efter beslut fattade av den styrande majoriteten i Laholms kommun. I denna majoritet ingår dessa ”rasande” moderater.

Mot denna bakgrund. Varför stängde dessa moderater kommunens egna enheter när behovet av äldreboende är så stort? Det är ju ekonomiskt fördelaktigt att driva i kommunens egen regi, särskilt som enheterna redan finns.

Ett parti i Laholms kommun har förespråkat äldreboende i kommunens egna enheter.

Joachim Haspe

(S) i Laholm