Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FN röstar för att den kubanska befolkningen ska svälta, enligt skribenten. Bild: Javier Galeano
FN röstar för att den kubanska befolkningen ska svälta, enligt skribenten. Bild: Javier Galeano

Varför röstar man för att den kubanska befolkningen skall svälta?

Det är antagligen en fråga som övriga minst 185 länder i FN skulle vilja ha en förklaring till.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Svar till Bror Persson, 5/4.

Din insändare är balanserad och framförallt ges objektiv information.

Att Israel stöder USA, oavsett vem som är president i USA, ifråga om blockad mot Kuba är förvisso inte märkligt men självfallet beklagligt. För befolkningen i till exempel Gaza är detta ingen kioskvältare. Man vet. Alla vet. Ship to Gaza möts av militär …

Den fråga som dock inställer sig: varför röstar Ukraina i FN, liksom Israel, för att den kubanska befolkningen skall svälta?

Det är antagligen en fråga som övriga minst 185 länder i FN skulle vilja ha en förklaring till. I denna stund när Ukrainas egen befolkning på uppenbara och berättigade grunder vädjar om egen internationell hjälp kanske landet också skall ompröva sin egen inställning om blockad mot Kuba.

I övrigt kan man fundera över sambandet mellan Israel (som tillika är en ockupationsstat) och Ukraina utöver att båda länderna uppenbart gör som USA vill att man skall göra. Är detta förklaringen till Rysslands i övrigt helt orimliga agerande?

Humanist