Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vi hade gärna bjudit in dej på fika och utbyte av åsikter!, skriver insändarskribenterna i en replik. Bild: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT
Vi hade gärna bjudit in dej på fika och utbyte av åsikter!, skriver insändarskribenterna i en replik. Bild: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Varför knackade du inte på hos nån av oss sakägare?

Vi är inte emot en skola, men en industriskola i ett mycket trafikerad affärsområde , ja det är fel.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå ledare, 8/12.

Bäste Mattias Karlsson, alla har rätt till åsikter, så även vi sakägare i Snöstorp angående den planerade skolan.

Du hade mycket åsikter om både skolplaneringen men även om oss sakägare. "Högljudda" skrev du bland annat.

Förväntar mej att du har respekt för den enskilde individen som inte har samma åsikt som du framförallt i den position du har som skriver på ledarsidan!

Vi är inte emot en skola, men en industriskola i ett mycket trafikerad affärsområde, ja det är fel. Drar med sig mer stök och bråk än vad här redan är. Att skolan ska hjälpa till att bryta segregationen, tja titta på experimentet Klaraskolan. Funkar ju inte där.

För oss sakägare låter det som återigen en ny strid från din sida, som när du propagerade för ett hotellbygge vid Nissan. Det vet vi ju alla hur det slutade eller hur!

Förresten, om du nu var här utanför och tog ett kort på banderollen för ditt inlägg, varför knackade du inte på hos nån av oss sakägare?

Vi hade gärna bjudit in dej på fika och utbyte av åsikter!

Förresten, vi är nog inte riktigt överens om att utredning och samråd gick till ”enligt demokratins alla regler”, men det kan vi ta om du kommer hit på fika!

Annika och Stefan Sjöberg

Svar direkt:

Jag är för en öppen debatt, så även om den planerade skolan i Snöstorp.

I takt med att Halmstad växer och får fler invånare behöver kommunen utvecklas. En viktig del i detta är att planera och bygga nya skolor. Dessa måste givetvis få plats någonstans. Som jag skrev i min ledare har kommunen under flera år utrett behovet av skolor i Andersberg, Snöstorp och Fyllinge, och då landat i att det behövs en ny 4–9-skola i Snöstorp. Därefter har man utrett placeringen av skolan i Snöstorp och då funnit att grönytan som gränsar till Stenalyckan är den bästa.

Vad jag kan bedöma av kommunens handlingar så har den demokratiska processen följts enligt konstens alla regler, bland annat har kommunen efter yttranden från samrådet ritat om skolbyggnaderna.

Och jag tackar för inbjudan till fika, men jag anser att dialogen bäst förs direkt mellan sakägare och kommunens företrädare. Givetvis kan jag beklaga att enskilda sakägare känner sig drabbade av den planerade skolan men det är samtidigt viktigt att se till det större, samhälleliga behovet av en ny grundskola på platsen.

Mattias Karlsson

Politisk redaktör

LÄS OCKSÅ: Politiker klubbade plan för ny storskola i Snöstorp