Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Läsarbild

Varför kameraövervakas inte Hallarnas parkering?

En solig lördagseftermiddag parkerar jag min bil nära entrén till Hallarnas shoppingcentrum.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Efter 45 minuter ropar väktarna på mig över högtalarna: någon har slagit sönder fönstret på bilens passagerarsida och stulit det man lyckats komma åt genom fönstret.

Det visar sig att den här typen av (superfräcka) stölder på aktuella parkeringsplatsen inte alls är ovanliga, men trots det finns det där inga övervakningskameror. Varför, Centrumledningen på Hallarna?

Givet den tveksamhet som allmänheten känner för att ingripa - en välbefogad rädsla för grova vapen - och oviljan att bli vittne på grund av risk för repressalier, tycker jag att ett större användande av övervakningsutrustning är påkallat. De är både kostnadseffektiva och hjälper för bredare brottsbekämpning. Personligen ger jag gärna avkall på min integritet för att känna mig trygg nog att kunna parkera min bil på en vanlig parkeringsplats.

Avslutningsvis vill jag ge en eloge till polisen: jag fick en service som hade rätt blandning av snabbhet, kunskap, professionalism och empati.

Björn Gillsäter

Svar direkt

Jätte tråkigt att höra att detta har hänt.

Jag vill poängtera att detta inte är ett vanligt problem, men att det tyvärr händer.

Det är en svår balansgång med övervakningskameror, då många känner att man inkräktar på den privata integriteten. Därav har vi valt att ha våra ordningsvakter som vid oregelbundna tider cirkulerar även på våra parkeringsytor.

Tyvärr är det, var man än parkerar idag viktigt att man inte har stöldbegärliga saker synliga i bilen.

Vi ser självklart över våra rutiner och justerar efterhand för att man ska känna sig säker när man besöker Hallarna.

Niklas Santesson

Centrumchef Hallarna