Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nej vi har definitivt ingen brist på vatten i vårt land men vi måste alla hushålla med resursen ”vanligt vatten”, anser skribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Nej vi har definitivt ingen brist på vatten i vårt land men vi måste alla hushålla med resursen ”vanligt vatten”, anser skribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Varför inte vattenministrar på regionalt plan?

Nej vi har definitivt ingen brist på vatten i vårt land men vi måste alla hushålla med resursen ”vanligt vatten”.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå ledaren ”Den höga kostnaden för billigt vatten”, 3/8.

Christoffer Heimbrands funderingar på ledarplats i HP den 3/8 är inte vattentäta. Att påstå att det råder vattenbrist i vår del av världen känns magstarkt, men på grund av rådande slöseri med livsmedlet kranvatten behövs det till och från restriktioner som kallas bevattningsförbud. Vilket jag tror är nyttigt för oss innevånare i ett samhälle där vi vant oss att ropa efter mera så fort vi anar att brist på resurser är i faggorna.

Undertecknad håller med om behovet av differentierad prissättning på kvalitén livsmedelsvatten och ett alternativt vatten inte bara för toa-spolning utan massor av användningsområden. Christoffer Heimbrand nämner pooler och vattenspridare, det finns exempel på hela villaområden där torkkänsliga häckar med fast bevattningsinstallation är standard med flera icke vattensmarta lösningar. Intressant vore ett experiment att fylla poolen med vatten på flaska från butiken, vad blir prislappen för bad i så fall?

Nej, vi har definitivt ingen brist på vatten i vårt land men vi måste alla hushålla med resursen ”vanligt vatten” lika med vattensmarta lösningar, varför inte vattenministrar på regionalt plan.

Jag minns att Köpenhamns ”vattenbarometrar” som för flera år sedan visade att per capita konsumtionen av dricksvatten nått under 100 liter per dygn.

Funderar undertecknad,

Gunnar Gullander, lilla Tjärby.