Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det fattas uppenbarligen kraft och tydlighet från den högsta ledningen, som tyvärr valt att vara i stort sett helt tyst, skriver Göran Svensson. Bild: Roger Larsson
Det fattas uppenbarligen kraft och tydlighet från den högsta ledningen, som tyvärr valt att vara i stort sett helt tyst, skriver Göran Svensson. Bild: Roger Larsson

Varför gömmer sig Bergman och Bergman?

När det blåser upp till storm skall högsta befälet stå längst fram och inte gömma sig i kajutan.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Situationen kring HFAB och tidigare bland annat Hem känns mycket olustig. Den svidande kritiken nu från Ann-Charlott Mankell belyser all kritik på ett mycket tydligt sätt.

Det fattas uppenbarligen kraft och tydlighet från den högsta ledningen, som tyvärr valt att vara i stort sett helt tyst.

Kommunfullmäktige fattar de högsta besluten i Halmstad. Det måste i all rimlighet också betyda att beslut skall fattas där om att till exempel alla organ inom Halmstad kommun skall använda alla interna system, till exempel Halmstads stadsnät AB. Det kan ju aldrig vara upp till tjänstemännen att utforma sådana riktlinjer.

På stadens hemsida står också tydligt att ”Halmstads Rådhus AB ägs av kommunfullmäktige.” Kommundirektören skall således få sina riktlinjer och policy från fullmäktige.

Andreas Bergman (M) är fullmäktiges ordförande och Jonas Bergman (M) är kommunstyrelsens ordförande. Varför syns inte ni tydligt i debatten och tar ert fulla ansvar. Ni måste väl ha sanktionerat såväl datafrågan för HFAB som entlediganden av flera chefer i ledningsposition?

Kommundirektören har i massmedia tagit befälet över dessa beslutsfrågor, men det är ni herrar Bergman som har det högsta ansvaret och därmed bör ni tydligt ställas till svar. Det känns som om ni litet fegt håller er undan. Ni trodde väl att hela frågan skulle rinna ut i sanden, men ack så fel ni fick. När det blåser upp till storm skall högsta befälet stå längst fram och inte gömma sig i kajutan.

Göran Svensson

LÄS MER: Ann-Charlott Mankell (M) hoppar av i protest mot ”fulspel” kring sparkade kvinnor

LÄS MER: Mankells avhopp är en bomb i Halmstadpolitiken