Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Varför diskuteras inte misshandeln av våra äldre?

Äldre på boende eller på sjukhus får inte träffa sina anhöriga, sätts i karantän när det varit utanför sitt rum.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Möjligheten för den äldre att prata i telefon eller använda andra sociala medier är begränsad på grund av syn, hörsel eller exempelvis demens. De kan inte i många fall föra sin talan i medier.

Att inte få ta farväl av sina anhöriga, inte kunna framföra sin sista vilja, inte ha någon att hålla i handen när slutet närmar sig känns som misshandel då resten av befolkningen kan springa på köpcentrum gå på krogen åka på stränder med mera.

Vad handlar detta om? En tanke är att det handlar om ekonomiska delar, samhället måste hållas i gång och för att det inte skall bli för många dödsfall isolerar man en del av befolkningen. Finns bara en sak att säga, skandal! Tidningar och medier varför tar ni inte upp detta? Varför kämpar ni inte för en grupp som i många fall är helt försvarslösa? Och varför kan vi med skyddsklädsel inte få träffa våra nära och kära på boende och sjukhus?

Ann-Christin Johansson