Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: White Arkitekter
Bild: White Arkitekter

Var står partierna i frågan om hotellet?

Var är politikerna och var står partierna i frågan när det gäller ett stort och högt hotell i Picassoparken?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Det är faktiskt mycket glädjande att så många kommuninvånare engagerar sig i denna frågan om förslaget att bygga ett nytt stort hotell i Picassoparken, det vill säga mitt i city. Var och varannan dag är där där insändare HP, vilket är bra. Till 99 procent är de flesta emot detta. Men varför deltager inte våra folkvalda politiker och partier i denna debatten. Ni som är för detta borde således gå ut och redovisa argumenten som talar för det.

Demokratin skall ju utgå ifrån folket!

Ni 71 ledamöter (och 35 ersättare) i kommunfullmäktige är direktvalda av de röstberättigade kommuninvånarna. Ni bör alltså ständigt ha en dialog med kommuninvånarna på olika sätt.

I denna fråga är ni dock mycket tysta. Det skulle därför nu vara mycket intressant att få ett klart besked av samtliga partier som sitter i fullmäktige, var ni står i denna frågan. Är medveten om att ni vill ta in remissvaren men ni måste väl redan nu ha en uppfattning. Det finns ju egentligen inga bra argument att förlägga detta storhotell mitt i city och därmed förändra bilden av vår charmiga kulturstad "Tre Hjärtans Stad - Halmstad".

Avslutningsvis borde alltså samtliga partier glädjas över ett så stort samhällsengagemang i en fråga. Försök och fånga upp detta intresse - så blir kanske en del personer era kommande partimedlemmar (- vilket behövs).

Till sist lägg ned detta projekt och försök hitta ett annat ställe för ett storhotell, om det nu egentligen behövs.

Kom ihåg att det är nytt val om två år samt att det är ni alla som är ansvariga för de beslut som fattas. (Kommunen har bra tjänstemän men de väljs inte om, om två år).

Ser fram emot partiernas svar.

B.N.

LÄS MER: Karolina Davidsson: ”442 nya rum – men ingen anläggning som kan ta emot stora kongresser”

LÄS MER: Länsstyrelsen starkt kritisk mot planerat hotellbygge

LÄS MER: Tid att tycka om hotell slut – nu går processen vidare

LÄS MER: Hotellbygget i Picassoparken måste stoppas!