Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Jonatan Bylars
Bild: Jonatan Bylars

Vallås är en fantastisk stadsdel - så vad hände?

Vallås är en fantastisk stadsdel. Här finns allt.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Närheten till skola, fritids, förskola, en välsorterad Ica-butik, en pizzeria med underbart goda pizzor, blomsteraffär som gör de finaste buketter du kan önska, apotek, hårfrisör. Gym.

Nyligen invigdes den fina lekplatsen på Strandvallen och Aktivitetsparken, som sammanbinder villorna, bostadsrätterna med hyresrätterna i området. (Synd att HP inte hade möjlighet att fira och dokumentera denna folkfest. Ni hade fullt sjå ute i Söndrum den dagen har jag förstått)

Vallås har en vacker natur alldeles inpå knutarna. Våtmarker där du en tidig morgon kan se rådjur dricka sig otörstiga och hägrar visa upp sig till allas vår förtjusning.

Rykten om stadsdelen har kommit och gått. De flesta har kommit från folk som aldrig satt sin fot på Vallås… men så kom Vallås torg!

Hur tänkte HFAB/kommunen där? Varför slog ni inte upp ordet integration i ordboken eller googlade på det.

Av de planer som fanns från början blev intet. Vi skulle få ett ”levande centrum” med bowlingbanor, kafé med mera som skulle inrymmas i nedre plan i ett av husen. Detta för att kvällstid fylla centrumet med liv och ge Vallåsborna ett ställe att samlas på.

Så vad hände?

Det tänkta ”levande centrumet” försvann och i dag är Vallås lika öde som tidigare.

När inflyttningen skedde var det ”Först till kvarn…” som gällde. Bostadskön gäller inte vid tillfällen som detta. Huge och andra bostadsbolag har ett regelverk som bestämmer hur många som får bo i en lägenhet. HFAB saknar tyvärr detta regelverk. Så familjer med många barn flyttade in i alldeles för små lägenheter. Människor från andra länder med olika kulturer, olika värdegrunder och ett annat språk. Det fungerar inte! Man måste blanda, mixa gamla, unga, svenskar, invandrare. Det är så vi lär oss av varandra. Det är så ett mångkulturellt samhälle ska byggas. Ett sådant samhälle är till nytta och glädje för alla.

Ett tips till HFAB/kommunen, låt några konsulter arbeta fram ett fungerande integrationsprogram. Och till ”Nyinflyttad 2018” (HP 8/10), du har kommit helt rätt.

Rigmor Wilderoth

LÄS MER: Planer på fler bostäder överklagas – och hyllas

LÄS MER: Nya adressen som snabbt kom in på brottets heta lista

LÄS MER: ”Inte ens polisen verkar kunna skilja på det som händer”

LÄS MER: Stackars poliser, säger jag