Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vem har makten i Hylte kommun efter valet? Bild: Isabel Bark
Vem har makten i Hylte kommun efter valet? Bild: Isabel Bark

Vad vill de högerkonservativa med Hylte?

De stora besparingarna i budgetförslaget för 2022 på Kultur och Folkhälsonämnden kommer att leda till betydande besparingar på vårt kultur- och föreningsliv.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Kommentar till insändare av Stina Isaksson (SD) 6/7 2022

Jag välkomnar beskedet att Sverigedemokraterna och Moderaterna tillsammans avser att bilda ett nytt och gemensamt styre i Hylte kommun. Det blir ett tydligt politiskt alternativ till Framtid Hylte. Samtidigt bör väljarna förstå att ett nytt högerkonservativt styre med SD och M är högst realistiskt efter höstens val.

Sett till riksdagsvalet i Hylte kommun från 2018 fick de båda partierna strax över 40 procent av rösterna, det vill säga inte långt från majoritet vid ett framgångsrikt val.

Stina Isaksson (SD) skriver att ett nytt styre behövs i Hylte kommun som gör rätt prioriteringar. Vad är det då för politik som dessa båda partier erbjuder hylteborna? Sett till de förslag som de har lagt under denna mandatperiod kan vi konstatera att följande förändringar kommer att ske:

Kraftigt höjda politikerlöner. Det förslag som SD presenterades i våras hade kostat skattebetalarna cirka 400 000 kronor mer om året.

– Den fria kollektivtrafiken för kommunens seniorer kommer att tas bort.

– Det nya aktivitets och bostadsområdet Parkstaden i Hyltebruk kommer att stoppas.

– Den avgiftsfria julimånaden för förskola och fritids kommer åter att avgiftsbeläggas.

De stora besparingarna i budgetförslaget för 2022 på Kultur och Folkhälsonämnden kommer att leda till betydande besparingar på vårt kultur- och föreningsliv. Frågan är inte om, utan hur många bibliotek som kommer att stängas. Moderaterna har tidigare lagt förslag om att lägga ner Biblioteket i Unnaryd.

Den populära fria kollektivtrafiken för våra barn och ungdomar kommer att avskaffas.

Fram till valdagen den 11 september kommer jag och Socialdemokraterna vid varje tillfälle påminna väljarna om de politiska alternativen som står till buds i valet. De två alternativen är en fortsatt utveckling med Socialdemokraterna och Framtid Hylte eller avveckling med det nya högerkonservativa samarbetet mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Ronny Löfquist (S)

Socialdemokraterna i Hylte kommun