Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vad ska samhället göra om inte vuxna vägleder sina barn?

Jag läser i HP om hur barn och ungdomar härjar på Vallås och i Hylte. Detta föranleder mig att fundera lite: Är föräldrarna på Vallås helt omedvetna om vad deras barn sysslar med på helger och kvällstid?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Händelsen med det beslagtagna cigarettpaketet i Hylte ledde till att den kommunalt anställde helt enligt reglerna ringde till ungdomens målsman för att denne skulle komma och hämta paketet, men får ett nekande svar från den vuxne!

Om inte de vuxna ser till att deras barn följer samhällets regler, vad ska samhället då göra? Jag är fullt medveten om att man inte kan frysa utbetalningarna av barnbidrag, men skulle gärna se någon slags påföljd för de här totalt oansvariga föräldrarna. Någon som har genomförbara förslag?

Tydligen fungerar inte det sociala trycket från omgivningarna. Inte heller tycks kommunens socialtjänst ha några adekvata åtgärder att sätta in, socialsekreterare och fältassistenter till exempel.

Våra hårt ansatta poliser är uppenbarligen inte heller tillgängliga när de behövs, typ biljakt när man är på väg hem från jobbet och därefter blir utsatt för skadegörelse! Kvarterspoliserna gjorde ett fantastiskt jobb på sin tid, men nu, vad finns i stället?

Pensionerad lärare

LÄS MER: Uppror på fritidsgården slutade med vild biljakt

LÄS MER: Nya adressen som snabbt kom in på brottets heta lista

LÄS MER: ”Inte ens polisen verkar kunna skilja på det som händer”

LÄS MER: Stackars poliser, säger jag