Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

STOCKHOLM 2016-06-13
Rullstolsbunden blir transporterad av hemtjänsten.
Foto Hasse Holmberg / TT Kod 96 Bild: Hasse Holmberg/TT
STOCKHOLM 2016-06-13 Rullstolsbunden blir transporterad av hemtjänsten. Foto Hasse Holmberg / TT Kod 96 Bild: Hasse Holmberg/TT

Vad ska efterkommande generationer säga om oss?

När ska vi våga säga att kejsaren är naken, använda sunt förnuft och sopa rent framför vår egen dörr först?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Mer eller mindre stillatigande ser vi hur Sverige nedmonteras, våra äldre dör på ett förnedrande sätt, skolorna havererar, försvaret är försumbart – för att bara nämna några saker. Samtidigt höjs skatterna och pengar pumpas in i EU- fonder och projekt som den vanliga medborgaren aldrig hör något om. En demokrati utgår från folkstyre men de folkvalda går sina egna vägar.

I Sverige har vi inte ens en författningsdomstol som kan pröva besluten! Beror detta på att vi är helt ointresserade av vad som händer med oss och vårt land? Om inte, så är det hög tid att protestera!

Det är beklämmande att händelser i andra världsdelar ska väcka så mycket mer upprorskänslor än exempelvis de egna far- och morföräldrarnas behandling i Sverige. Används vi som nyttiga idioter i en världsmaktsordning som vill distrahera oss och få oss att vända vår egen nation ryggen?

Plötsligt är det fokus på att historien och dess symboler ska attackeras i stället för att dra lärdom av att historien grundläggs i en särskild kontext – precis som vår nuvarande.

Vad ska efterkommande generationer säga om oss, tro? Att vi aktivt stod upp för vårt land, vår välfärd och vår självbestämmanderätt eller att vi enögt bidrog till att bli marionetter i ett historielöst och utplånat samhälle?

När ska vi våga säga att kejsaren är naken, använda sunt förnuft och sopa framför vår egen dörr först, undrar en 50-talist som värnar såväl äldre som yngre anhöriga i Sverige.

EA