Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jessica Gow/TT
Bild: Jessica Gow/TT

Vad händer med framtidstron när du får veta att du är oönskad?

”Massinvandringen ligger bakom brottslighet och gängkriminalitet”. Det säger företrädare för ett parti som är Sveriges näst största parti enligt de senaste opinionsmätningarna. Som jag förstår det betyder det att en stor del av Sveriges befolkning är beredd att hålla med om detta. Jag menar att när man företräder ett parti som så människor lyssnar och tror på har man ett ansvar för hur man uttrycker sig.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Vad händer inuti ett barn som har klasskompisar som fått lära sig att man är en del av en massinvandring som är skuld till all brottslighet?

Vad händer inuti ett barn som fått lära sig att en del av hens klasskompisar är potentiella brottslingar?

Vad händer med din framtidstro när du får veta att du är oönskad och att din familj är en belastning för samhället?

Skulle det kunna vara så att det hat och rädsla som frodas i den miljön bidrar till gängbildning och kriminalitet?

Slutligen är det ju så att i den grupp som sverigedemokraterna kallar för massinvandrare ryms både människor som är en del av och bidrar i högsta grad till vårt samhälle där finns också dem som kämpar varje dag för ett drägligt liv för sig och sina barn. Där finns också de som lever utanför lagen. De drabbas alla indirekt eller direkt av en mer eller mindre misslyckad integrationspolitik, hederskultur och gängkriminalitet.

Att politiker pekar ut en stor grupp av invånare som skuld till brottslighet och våld, utan att en sekund reflektera över de olikheter som bildar gruppen skapar ett tänkande, där ”vi” är de som är de bra människorna och ”dom andra ”är de dåliga. Detta synsätt är förödande för varje samhälle, det visar historien.

Hatfulla och många gånger osanna inlägg där ursprunget hos människor lyfts upp som viktigare än det brott som är begånget sprids i alla sociala medier. Du som delar och tror på detta utan förbehåll, stanna upp en stund och kolla upp källan. Fundera också över vad det kan få för följder för stora och små i vårt samhälle innan du delar det vidare.

Ylva Lindskog