Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Studenten i Laholm Bild: Roger Larsson
Studenten i Laholm Bild: Roger Larsson

Vad hände med Folkhälsomyndighetens riktlinjer?

Var finns efterlevnaden av Folkhälsomyndighetens riktlinjer, med anledning av den stora folksamling som befann sig i Norre Katts Park den 12 juni?

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Jag har på åskådarplats bevittnat något som gör mig både upprörd och beklämd. Ja, till och med rädd. Visst förstår jag att det är en stor händelse att fira sin student, men till vilket pris? Om det gått människor förbi så vill jag påminna om att det inte är tillåtet med folksamlingar över 50 personer enligt FHM. Här råder det inget avstånd heller utan uppskattningsvis 300 personer tränger ihop sig. Att eleverna "springer ut" har jag större förståelse för än de anhöriga som hejar på det här beteendet. Rent statistiskt så kan någon av de personerna i denna ansamling med största sannolikhet bära på viruset.

Hur tänkte ni som var i Norre Katts Park vid det här tillfället? På de som arbetar i vården? Eller inte?

Intressant att veta, då vi som faktiskt gör det vi kan för att förhindra smittspridning, tydligen gör vår insats förgäves. Hoppas inte vården bli mer överbelastad efter det här och att jag själv eller någon nära mig kan få den vård som behövs om man har oturen att drabbas av viruset.

En som försöker tänk på mer än mig själv