Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Vad är det som händer i Laholms pastorat?

Ett pastorat styrs av kyrkoråd och kyrkoherde. Dels kyrkorådet, dels kyrkoherden har stor frihet att, utifrån den demokratiskt nationellt antagna kyrkoordningen, ta ställning.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Ta ställning för en levande församling i vilken såväl barn- och ungdomsverksamhet som musik- och övrig verksamhet har lika stort värde.

På varje arbetsplats, så även i Laholms pastorat, bör det vara högt i tak så att goda samtal kan föras och alla blir sedda samt lyssnade på. Goda samtal, god kommunikation, god struktur och planering skapar förutsättningar för såväl god arbetsmiljö som goda utvecklingsmöjligheter.

”Välkommen till våra församlingar och mötesplatser i Laholms pastorat där du kan finna glädje, ro, gemenskap /…/”. Så här inleds texten på hemsidan för Svenska kyrkan i Laholm och Skummeslöv.

Finns det verkligen glädje, ro och gemenskap när personalomsättningen är så stor? Laholms pastorat söker diakon, komminister och förvaltningsassistent. Snart kommer pastoratet också att söka organist!

Varför har diakonen slutat? Varför har komministern slutat? Varför slutar förvaltningsassistenten? Varför kommer organisten att sluta? Vad händer i Laholms pastorat?

Om Laholms pastorat ska ha en framtid där alla kan finna glädje, ro och gemenskap måste det ske en förändring.

Besvikna församlingsbor