Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: TT/arkiv

Vårt skräp blir en buffé för måsarna

Lotta ondgör sig över attackerande måsar i city. Tja, om folk inte hade lämnat så mycket ätbart skräp efter sig utan använt de i stan vanligt förekommande soptunnorna, hade nog problemet inte varit lika stort.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå insändaren ”Det är dags att agera mot måsattackerna”, 18/6.

Lägg därtill att vi människor ockuperat de bästa stränderna/kuststräckorna, så är det ju inte konstigt att måsar och andra sjöfåglar häckar i stan, buffén är ju ständigt framdukad och ostörda tak att lägga ägg på finns det ju gott om.

Häromdagen när jag passerade Hemköp låg där en hel (öppnad) förpackning med bröd på gatan. Klart man som fågel tar tillfället i akt. Måsungar är ju dessutom notoriska borymmare som allt som oftast örlar runt på helt ”fel” ställen, inte lätt att vara måsmamma då.

Så se till att kvarlämnade matrester snabbt plockas bort från borden på uteserveringarna och att vi själva lägger skräp där det hör hemma, innan vi kräver ingripande från kommunen...

Ulrika S