Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: isabell Höjman/TT
Bild: isabell Höjman/TT

Vård måste få kosta

Efter att många gånger av olika anledningar, ha blivit behandlad av svensk sjukvård, ett flertal operationer med tillhörande långvarig sjukhusvistelse och därpå eftervård - är min uppfattning att alla inom vården som jag själv fått hjälp av varit fantastiska.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Man kan påstå att jag har fått en god insyn i verksamheten. Vård måste få kosta och jag har ofta tänkt att löneläget för ansvar och arbete inte nog kan överskattas. Att dra ner på personal innebär dessvärre motsatsen. Mer och mer arbete ska utföras av färre, med risk för att fel begås och ohälsa uppstår. Det är ett stort ansvar för politiker och chefer att verkligen tänka efter hur den gemensamma kakan ska fördelas. Man hoppas att det inte är sant, när man läser om olika typer av avgångsvederlag.

Har också bara gott att säga om Resam som fungerat prickfritt. Som exempel en strålningsbehandling 39 vardagar i sträck, med tillhörande körning.

Stig Svensson