Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Johan Persson
Bild: Johan Persson

Våra barn behöver gröna fotbollsplaner att sparka boll på!

I går cyklade jag förbi Alevallen och en stund senare passerade jag Söndrums IP. Jag blev bestört av att se de misskötta fotbollsplanerna. Grönt gräs får man leta efter.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Fotbollsplanerna är helt sönderbrända, gula och stenhårda. Något bättre var planerna på Sannarp, där Laxacupen genomfördes i helgen som var, men även dessa var under all kritik.

En fotbollsplan är en stor investering som man självklart borde vårda och förvalta. Men det finns mycket mer att önska när det gäller skötseln av fotbollsplanerna i vår kommun. Som det ser ut nu så får det stora konsekvenser. Inte bara ekonomiska utan kanske framförallt för våra barn och unga som idrottar.

Föreningarna i Halmstad tar ett stort ansvar för folkhälsan genom att erbjuda breddidrott i alla åldrar. Vi behöver röra på oss mer, inte mindre.

Våra barn och ungdomar måste ges goda möjligheter till fysisk aktivitet. Fast med dagens fotbollsplaner blir det svårt för föreningarna att bedriva någon vettig verksamhet. Dessutom kan det hårda underlaget ge onödiga och smärtsamma skadeproblem för utövarna.

Något måste göras för att rädda våra fotbollsplaner. Våra barn behöver gröna, friska fotbollsplaner att sparka boll på!

Fotbollsmorsan