Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Gorm Kallestad
Bild: Gorm Kallestad

Vår demokrati måste vara till för fler

Varken Märta Stenevi, Miljöpartiet eller regeringen har föreslagit någon som helst form av kvotering baserat på etnisk tillhörighet eller härkomst.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Replik. Apropå debattartikeln ”Kvotering är inte rätt väg att gå”, 14/4.

Det kommer vi inte heller göra framåt, men till skillnad från KD så är vi inte blinda för de strukturer som ständigt gör att några har betydligt mer att säga till om än andra i vårt samhälle.

Vår utgångspunkt är i grund och botten enkel: vår demokrati måste vara till för fler. När kvinnor fick rösträtt och tog plats i våra demokratiska rum blev det mindre plats för männen. Svårare än så är det inte.

Att lägga ansvaret för årtionden av ojämställdhet på enskilda individer, på kvinnorna, kommer inte förändra något till det bättre.

Kristdemokraterna tror sig kunna åstadkomma verklig förändring utan att förändra de förutsättningar som håller kvinnor tillbaka. Men strukturell diskriminering kräver strukturella lösningar. Att ignorera detta och i stället erbjuda förenklade lösningar på djupt rotade problem är närmast populism.

Elisabeth Falkhaven (MP), riksdagsledamot

Jan Riise (MP), ordförande Halland

Svein Henriksen (MP), gruppledare Region Halland

Ola Nilsson (MP), gruppledare (MP) Halmstad