Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Personal inom vårdyrken måste ha en bra arbetsmiljö, menar insändarskribenterna.  Bild: Claudio Bresciani/TT
Personal inom vårdyrken måste ha en bra arbetsmiljö, menar insändarskribenterna. Bild: Claudio Bresciani/TT

Värna om arbetsmiljön för vårdpersonalen!

SD i Halmstad vill ge vårdpersonal en förbättrad arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter och bra lönenivå.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Sverigedemokraterna vill förstärka skyddet för en god arbetsmiljö för alla som arbetar i Halmstads kommun, staden med tre hjärtan.

Vi vill ge vårdpersonal en förbättrad arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter och bra lönenivå. Men vi vill också att cheferna ska ha en bra arbetsmiljö. Chefen är viktig för arbetsmiljön. Chefen och ledarskapet har betydelse!

Vi har tyvärr under detta året fått bevittna hur en hel kommun håller på att montera ner, duktiga människor har behandlats illa och hur en tystnadskultur tagit allt större plats i organisationen. Vi politiker är ytterst arbetsgivaransvariga, och här vilar ett tungt ansvar på oss som är politiker. En organisation som tystnar slutar att utvecklas.

Förtroendet för högsta ledningen är bara 59 procent. Det är en minskning med 4 procent jämfört med för två år sen.

I Sverige har vi i dag brist på chefer, en av anledningarna är att vi har allt färre unga chefer i landet samtidigt som allt färre unga faktiskt vill nå en chefsposition i framtiden. Så som chefer på olika nivåer i Halmstads kommun hanterats och hängts ut under detta år, vill vi som sverigedemokrater starkt ta avstånd från. Här måste vi politiker våga säga ifrån och inte tystna.

Hur vill vi i Halmstad uppfattas som arbetsgivare, hur arbetar vi med vårt varumärke som kommun? Vi inom SD vill ha ett Halmstad där vi tillsammans gläds åt framgångar och hjälps åt vid motgångar. Vi vill ha en god arbetsmiljö och vi vill ha en välfärd värd namnet.

Andréa Skoglund (SD)

Fabio Ishaq (SD)