Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Applådera gärna vårdpersonalens slit under pandemin. Men ge dem också ett bra avtal, manar Kommunal. Bild: Mikael Fritzon/TT
Applådera gärna vårdpersonalens slit under pandemin. Men ge dem också ett bra avtal, manar Kommunal. Bild: Mikael Fritzon/TT

Värda både applåder och bra avtal

Kommunals medlemmar inom sjukvården har bevisat att de inte är utbytbara. Deras kompetens är livsviktig. De förtjänar bättre löner, rättvisa ersättningar, trygga anställningar och en hållbar arbetsmiljö.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Sverige hanterar just nu en kris på grund av coronapandemin. I frontlinjen står medlemmarna i Kommunal. Varje dag, varje timme och varje minut tar medlemmarna inom sjukvården ansvar för välfärden. Det är de som bär vårt land igenom denna ofattbara tid.

Medlemmarna inom sjukvården har bevisat att de inte är utbytbara. Deras kompetens är livsviktig. Sverige fungerar tack vare yrkesproffsen som gör sitt jobb under dessa mycket svåra omständigheter. De står upp för Sverige och för det förtjänar de mycket mer. Mycket mer än applåder och fina ord. De förtjänar bättre löner, rättvisa ersättningar, trygga anställningar och en hållbar arbetsmiljö.

I den kommande avtalsrörelsen är det detta vi kräver. Vi ska påminna beslutsfattare och arbetsgivare om vilka de kallat hjältar och framför allt, hur de kan gå från ord till handling. Därför har vi också skapat ett digitalt upprop där allmänheten kan visa att de backar välfärdsarbetarna även efter att krisen lagt sig.

Fram till dess fortsätter vi att driva medlemmarnas frågor tillsammans. Så till dig som är medlem vill vi säga att vi backar dig. Ta kontakt med oss när du vill göra skillnad på din arbetsplats. Till dig som ännu inte är medlem vill vi säga: gå med! En stark fackförening bygger på många medlemmar. Det är då Kommunal kan kräva mer av beslutsfattare och arbetsgivare. Det är när du känner kraften av fler som du blir ett stolt och tryggt välfärdsproffs.

Vi laddar inför avtalsrörelsen och förutsätter att arbetsgivarna godtar våra krav. Det är så de omvandlar applåder och fina ord till rättmätiga löner, ersättningar och villkor för medlemmarna de just nu kallar hjältar.

Charlotte Karlsson, Jonas Elmblad, Denice Heimer, Camilla Carlsson, Josefine Ban, Paulina Strömberg-Wester, Eva Nilsson

Kommunal Sektion Halmstad Regionen