Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skribenten ser flera nackdelar med elscootrar. Bild: Geir Olsen
Skribenten ser flera nackdelar med elscootrar. Bild: Geir Olsen

Väck med elscootrarna!

På väldigt kort tid har hundratals elscootrar börjat skräpa ner och ligga i vägen på alla möjliga platser.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Nu har ett fjärde elscooterföretag etablerat sig i Halmstad. På väldigt kort tid har hundratals elscootrar börjat skräpa ner och ligga i vägen på alla möjliga platser. De förfular vår fina stad och de orsakar skador eftersom de knappt hörs och många gånger framförs oförsiktigt.

Och nej, användarna parkerar dem inte ansvarsfullt. När det gäller vilka som använder det har andra städers användning visat att bilkörningen inte är vad som minskar, utan snarare kollektivtrafikanvändningen. Kortsiktigt tänk, som vanligt. Göteborg, Malmö och Stockholm har redan förfulats av elscootrarna i några år. Vi kunde ha lärt av deras misstag. Vi kunde ha gjort som Köpenhamn och förbjudit dem.

Redan innan elscootrarna kom hade anledningarna till att ta sig in till centrum minskat en hel del på grund av butiksdöden. Nu med elscootrarna har i alla fall jag ytterligare en anledning till att hålla mig borta. Väck med elscootrarna!

Thomas