Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örjans vall i Halmstad fyllde nyligen 100 år. Bild: Jari välitalo
Örjans vall i Halmstad fyllde nyligen 100 år. Bild: Jari välitalo

Utveckla Halmstad Arena och bevara Örjans vall

Vi säger ja till att bevara delar av Örjans vall som kulturminne och nyttja den till olika evenemang som invånarna kan ha glädje av, skriver Josefin Green (HLP).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Hurra hurra för hundraåringen! Örjans vall, en av landets kanske vackraste arenor.

Knappt hann firandet börja förrän Örjans valls framtid började diskuteras i media. Buden är många - riv arenan på Örjans vall, utveckla eller bygg bostäder i stället, gör en ny fotbollsarena på Sannarp och så vidare.

Vi i Halmstads Lokala Parti tycker inte att det ena behöver utesluta det andra. Vi säger ja till att satsa på att utveckla Halmstads Arena till ett stort modernt idrottscenter med en ny fotbollsanläggning.

På Halmstads arena ska även utrymme finnas för föreningar och aktiviteter som i dag inte har någon bra lokal att bedriva sin verksamhet i så som gymnastik, cheerleading, dans, bowling med mera.

Vi säger ja till att bevara delar av Örjans vall som kulturminne och nyttja den till olika evenemang som invånarna kan ha glädje av.

Vi säger ja till att bygga bostäder på Örjans vall om det är möjligt, men att de då ska vara anpassat utefter de kulturella värdena och den natur som finns i dag.

Vi är positiva till utveckling av vår stad med förnuft, omtanke, värdighet och i samråd med invånarna.

Josefin Green

Halmstads Lokala Parti