Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hem:s anläggning på Kristinehed i Halmstad.
Hem:s anläggning på Kristinehed i Halmstad.

Utskick från Hem – Nej tack till löst avfall

När HEM skriver att vi tillsammans ska skapa förutsättningar för bättre miljö blir det ju en viss förvirring, menar skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

För några år sedan la staten på en extraskatt på plastpåsar. Vi skulle inte använda plast gissar jag att tanken var.

Plastpåsen som vi normalt fick med matvarorna (och sedan använde som soppåse) uteblev nu. I stället ska vi använda miljövänliga papperspåsar när vi handlar.

Detta är om jag förstår rätt regeringens styrmedel som ska skapa förutsättningar för en bättre miljö. Skippa plastpåsen – använd papper.

Hem vill raka motsatsen. Vi ska lägga papperspåsarna på hög och köpa plastpåsar för att till exempel slänga småskräp i när man städar bilen. Allt ska in i en plastpåse även om det bara är en mjölkkartong.

När Hem skriver att vi tillsammans ska skapa förutsättningar för bättre miljö blir det ju en viss förvirring. Vilka är vi och vad är bra för miljön? Staten och Hem verkar ju inte samarbeta för en bättre miljö.

Stora plastsäckar får inte heller gå med. Vilken storleksgräns gäller? Vad är stor plastpåse? Jag har sett att affärerna säljer blekgröna (inte klargröna) plastpåsar att slänga skräp i. Min fru råkade köpa såna och vad jag förstår finns det ingen instruktion här. Blir det bra om vi använder den?

För oss vore det mycket enklare att lägga matavfall i en litet kärl och brännbart i det andra större kärlet. På så vis kunde vi skapa bättre förutsättningar för en bättre miljö och ett hållbart klimat, precis så som Hem skriver i utskicket.

Ubbe